Ensomhed

Velfærdsteknologi skal afhjælpe ensomhed

Nytte, gør op med ensomheden på plejehjem

Selvom ‘ensomhed’ er et tabubelagt og vanskeligt samtaleemne, så er det ikke en hemmelighed, at det er en stort samfundsmæssigt problem og at nogle aldersgrupper er hårdere ramt end andre.

Indenfor de seneste år har bekæmpelse af ensomhed og tabuet herom, været sat på samfundets og kommunernes prioriteringsliste. Trods prioriteringen er der ifølge Ældre Sagen fortsat 50.000 ældre over 65 år, som føler sig ensomme – og det skal der gøres op med, mener man hos kommunerne.

Selvom teknologi og ældre ofte tænkes som diametrale modsætninger, har virksomheden Nytte udviklet en intelligent spillekonsol til de ældre, som har til hensigt at afhjælpe ensomheden på plejehjemmene. Samtidig er spillet i høj grad med til at træne både kognitive funktioner og sociale kompetencer hos de ældre.

Vi vil skabe værdi gennem velfærds- og sundhedsteknologi

Virksomheden Nytte startede op med et grundlæggende ønske om at forbedre forholdene for de ældre. Kreativ chef Anne-Mette udtaler “Først og fremmest skal Ingen ældre føle sig ensomme i dette samfund. Jeg mener, at vi skal udvise respekt og taknemmelighed for de ældre, som jo har været med til at opbygge det samfund, vi har i dag. Derfor starter vi med at forbedre forholdene på plejehjemmene med vores tekniske løsninger”.

På trods af Nyttes forholdsvis korte levetid, har de med deres spillekonsol ‘Huko’ fået success, og formået at forbedre det sociale samvær på intet mindre end 28 forskellige plejehjem rundt om i Danmark. Udover at skabe mere samvær for de ældre, formår spillekonsollen Huko også at give plejerne en mere afslappet hverdag.

“Huko er god til at skabe en fælles aktivitet, hvilket giver os plejere et pusterum og overblik i hverdagen, hvor der jo ofte løbes stærkt”, fortæller en af plejerne fra et plejehjem, hvor Huko er blevet købt og implementeret.

Udtalelsen understøtter de bagvedliggende filosofier hos Nytte: “Vi har opstartet Nytte, for at udvikle velfærds- og sundhedsteknologier, som ikke kun fokuserer på at effektivisere sundhedssektoren på de hårde værdier, men også på de mere bløde værdier. Effektivisering har i dag fået en negativ klang, men vi mener her hos Nytte, at der ikke nødvendigvis skal gåes på kompromis med de bløde værdier, når det kommer til effektivisering”, fortæller Anne-Mette fra Nytte.

Fremtiden for Nytte og deres produkter tegner godt, da der vises stor interesse fra både kommuner, plejehjem, plejepersonale, pårørende og selvfølgelig de ældre selv.

Har du et problem, som du tænker Nytte kan være behjælpelig med, kan du komme i kontakt med Nytte ved at tilgå hjemmesiden Nytte.dk, sende dem en mail på kontakt@nytte.dk eller ringe på 22 46 08 85.

Seneste indlæg

Arkiver

Kategorier

Tags

2018-08-27T10:44:10+00:00 august 24th, 2018|