Industri 4.0 ifølge Bunker43

Industri 4.0 ifølge Bunker43

Industri 4.0 – fra buzzword til bundlinje

Tirsdag d. 25/9 var vi i Bunker43 afsted til messen “Industri 4.0 – fra buzzword til bundlinje” i Veluxs lagerhaller i Østbirk. Vi var afsted, da vi havde fået muligheden for en messeplads, da arrangørerne ønskede, at vi skulle fortælle om vores syn på teknologierne i Industri 4.0. Foruden dette var vi afsted, da vi altid ønsker at følge med i, hvad førende forsker har at sige. Kort sagt en dag hvor vi får inspiration – og giver inspiration og rådgivning til andre virksomheder, som til denne messe var primært produktionsvirksomheder.

Hvad hørte vi så omkring Industri 4.0 på denne messe? Og hvad er vores syn derpå? Er du nysgerrig på dette område, så læs med her.

Men først: Hvad er Industri 4.0 overhovedet?

  • Den første industrielle revolution startede i 1800 tallet, og er mest kendt for opfindelsen af dampmaskinen, minedrift og i det hele taget masseproduktion.
  • Den anden industrielle revolution var en videreudvikling på masseproduktionen, hvor fx samlebåndet blev opfundet. Industrien blev nu opbygget af stål og elektricitet.
  • Den tredje industrielle revolution er meget den vi nulevende kender til, da den startede i slutningen af 1900’erne, og var et skift fra de mekaniske- og analoge teknologier til de mere digitale teknologier. Det var især her, at automatisering blev aktuelt, hvilket er meget af det, som vi arbejder med i Bunker43, hvor vi selvfølgelig tilføjer det nyeste fra den fjerde industrielle revolution, som vi i høj grad er på vej ind i.
  • Den fjerde industrielle revolution er en forlængelse af den tredje, hvor kunstig intelligens og big data er det helt store, som især er dette, som vi tilføjer vores automatisering i produktionsvirksomhederne. 3D-print får i denne industrielle revolution også for alvor sit gennembrud som et arbejdsredskab og er ikke længere blot til “sjov”. Vi har her i Bunker43 i hvert fald anskaffet os en, og printer selv dele til vores produkter via den, hvilket er både ressource- og tidsbesparende. Hvilket Erick Thürmer snakkede meget om under dagens andet oplæg.

Hovedtalerne omkring emnet var Anders Hvid og som sagt Erick Thürmer. Anders talte især om at finde det største potentiale i sammenhængen mellem store mængder data, sensorer og kunstig intelligens, samt om tidens digitale udvikling, hvor tingene nogen gange bare skal være “godt nok”, når man udvikler og afprøver. Her brugte han eksemplet omkring, hvordan Nokia blev overhalet af Apples iPhone1, som faktisk nærmest intet kunne, men den var “god nok” til at folk fandt den interessant, selvom batteriets levetid ingen gang var to timer. Men touchskærmen og alt dens indhold imponerede, selvom den kun var “god nok”.

Erick fortalte historien om overtagelsen af familievirksomheden og at effektivisere via 3D print, hvorpå han har ført virksomheden fra at være en traditionel produktionsvirksomhed til at være en teknologisk frontløber.

Efterfølgende blev der foretaget workshops, som testede de deltagende produktionsvirksomheders parathed til industri 4.0. Ligeledes har vi i Bunker43 skabt en workshop, som vi sælger til virksomheder, der ønsker at problemløse, hvordan de bliver omstillingsparate bedst muligt til den nye industri. Vi både rådgiver, idéudvikler og kan i sidste ende også udvikle relevante software/hardware løsninger, hvis virksomhederne ikke selv har disse ressourcer inhouse.

Mange produktionsvirksomheder har ikke økonomien til at udskifte alle maskiner i en produktion på én gang, men de vil gerne have dem optimeret, så de blandt andet kan trække data til brug af større logistikløsninger via big data, kvalitetssikring eller andet. Listen er lang af muligheder ift. at effektivisere nuværende teknologier. Vi arbejder på nuværende tidspunkt med tre større virksomheder, som ønsker, at vi innovativt ser på, hvordan deres nuværende løsninger kan tilpasses den nye industri via big data og kvalitetssikring.

Vi ved, at vi i Bunker43 er omstillingsparate til industri 4.0. Er du og din virksomhed?

Seneste indlæg

Arkiver

Kategorier

Tags

2018-09-28T15:11:26+00:00 september 28th, 2018|